17 Ekim 2010

Cevizli Tart




Uzun zamandır tatlı yapmıyordum ve artık tatlı nidalarına kulaklarımı
tıkayamazdım işte karşınızda '' Cevizli Tart '' , denemeniz şiddetle
tavsiye olunur.

Malzemeler ;
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 150 gr margarin
  • 1 yumurta ve 1 yumurta sarısı
Dolgu Kreması İçin;
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 200 ml krema
  • 1 su bardağı ceviz
Unu,şekeri,vanilyayı ekleyip karıştırın.Sonra oda sıcaklığındaki margarini,yumurtaları
ilave edip hamuru yoğurun.

Şekeri,balı tencereye alıp bir süre karıştırarak ısıtın ardından kremayı ilave çok az
daha da kremayla birlikte karıştırın, ocaktan indirip cevizleri ilave edin.

Hamurdan biraz ayırın ve kallanı tart kalıbına döşeyin sonra kremayı boşaltın ve
ayırdığınız hamurla kafes yapabilir dilerseniz buzluktan dondurarak hamuru üzerine
rendeliye bilirsiniz.Yaklaşık 165 derecede 30 dk pişirip servis yapılabilir.

Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum Gönder