18 Şubat 2009

ANKARA TAVA

Ankara tava ; her yaptığımda kocoşumla yemeğe doyamadığımız
muhteşem lezzetlerden bir tanesi.


İnternet de ankara tava nın çok tarifi var benimkisi bunlardan
daha farklı denemek isterseniz eğer işte tarif geliyor ;



Malzemeler:
300 gr kuşbaşı et,
2 su bardağı arpa şehriye,
3 adet kuru soğan,
3 adet domates,
2 diş sarımsak,
6 yemek kaşığı zeytinyağ,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı kimyon,
4 çay kaşığı tuz.



Yapılışı ;
Kuşbaşı etler ilk önce haşlanır daha sonra tencereye 4 yemek kaşığı
zeytinyağı konur ısınınca yemeklik doğranmış soğanları ve sarımsakları
4-5' soteleyip etleri ilave ederiz , soğanlar ölene kadar bu şekilde kavrulur.

Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağında şehriyeler kahve rengi
olana kadar kavrulur.
Kavrulan şenriyeler etli karışıma ilave edilir , 1-2' karıştırılır ve rendelediğimiz
domatesleri ilave ederiz, 2-3' sonra haşladığımız etin 3 bardak suyunu şehriyelerin
üzerine dökeriz ( et suyu yetmezse sıcak suyla tamamlarız )
Tuzunu ve diğer baharatlarını ilave edip suyunun çekmesini bekleriz ,
suyunu çekincede 5-10' demlendirip afiyetle yeriz.






2 yorum:

gökçe dedi ki...

her yaptığında benim de yemeğe doyamadığım lezzetlerden bir tanesi:D

Çiğdem dedi ki...

Ah canım sen gel, ben sana her gün yaparım

Yorum Gönder